O nama

Kompanija DM-Agro d.o.o. osnovana je 2019. godine u Srpcu kao porodična firma. Vodeće djelatnosti kompanije su organizacija primarne poljoprivredne proizvodnje u ratarstvu i stočarstvu, prerada svinjskog mesa u visokokvalitetne prerađevine i njihova distribucija na tržište.

Jedinstvena i zaokružena interna struktura

Kompanija posjeduje jedinstvenu i zaokruženu internu strukturu, koju čine:

 • Sektor ratarstva – proizvodnja žitarica za vlastite potrebe na 64 hektara obradivog zemljišta,
 • Sektor stočarske proizvodnje – visoko intenzivni tov svinja, kapaciteta do 3000 tovljenika godišnje,
 • Sektor za preradu mesa u trajne i polutajne proizvode vrhunskog kvaliteta,
 • Restoran „Domaćinska kuća“ i
 • Komercijalni sektor.

Finalni proizvodi kompanije su suhomesnati proizvodi „MANE“, svježe svinjsko meso i bogata ponuda jela u restoranu „Domaćinska kuća“. Svi nabrojani proizvodi rezultat su 100 % vlastite sirovinske baze, tradicionalnih metoda proizvodnje i sušenja mesnih prerađevina, nadograđenih savremenim dostignućima u posmatranoj industriji, te realnih tržišnih potreba za domaćim proizvodima poznatog porijekla i provjerenog kvaliteta.

Naša misija i vizija

Misija
Obezbijediti mesne prerađevine vrhunskog kvaliteta, koje će dovesti do nezaboravnih gurmanskih uspomena.

Vizija
MANE – Prvi odabir kod kupovine suhomesnatih proizvoda. Želimo biti sinonim za domaćinski pristup u poslovanju, standard i mjerilo kvaliteta u mesnoj industriji.

Naša misija je da obezbijedimo mesne prerađevine vrhunskog kvaliteta, koje će dovesti do nezaboravnih gurmanskih uspomena.

Želimo biti sinonim za domaćinski pristup u poslovanju, standard i mjerilo kvaliteta u mesnoj industriji. MANE – Prvi odabir kod kupovine suhomesnatih proizvoda.

100 posto domace (1)

Vrijedosti

 • Porodica.
  Kao temelj društva, ali i održivog kompanijskog poslovanja.

   

 • 100% vlastito meso.
  Svi naši proizvodi nastaju isključivo od mesa sa vlastite farme svinja.

   

 • Zaokružen sistem proizvodnje.
  Od njive do kobasice. Od brazde do daske za sječenje. Od zrna kukuruza do table slanine. Sve ulazne sirovine su prozvedene na poljoprivrednim dobrima kompanije.

   

 • Poštovanje tradicije.
  Sušenje mesa na sličan način kao nekada, sa malo više dima od bukovog drveta, čija se aroma prožima kroz sve slojeve gotovih proizvoda.

   

 • Savremena dostignuća u selekciji tovnog materijala.
  Cjelokupna proizvodnja bazirana je na vrhunskom genetskom materijalu iz Danske (DanBred®), kao vodeće svjetske zemlje u uzgoju svinja.

Šta znači „Domaćinski.“?

Ako svoju porodicu i prijatelje hranite sa istog stola, uvijek gledate da ugostite i gostima spakujete za puta. Ako i sami rado idete u goste, punog srca, sa obrazom…

Ako zimi prvo čistite snijeg od kuće do štale, slaninu režete deblje, a čvarke siječete na sitno…

Ako svoju hranu sami proizvodite, imate svoje meso i rakiju. Ako znate priču o svom selu, njegovim stanovnicima, običajima i nasleđu…

Ako njegujete tradiciju, ali istovremeno gledate napred, prema novim dostignućima. Ako održivo gazdujete resursima na svom, ali i iznajmljenom imanju…

Ako svoju djecu učite da se brazda uvijek previće u jesen, a meso suši na suvoj bukovini. Ako vam je dan kratak i ako ste ravnopravni sa svima koji rade uz vas

Ako hrabro maštate o budućnosti na svom kućištu, ne obazirući se na sve poteškoće na tom putu, tada ste odabrali da živite DOMAĆINSKI.

„Ako tražiš najbolje, naći ćeš MANE.“
#tražiMANE