- 100% vlastito meso
- svježe sa naše farme
- 100% vlastito meso
- svježe sa naše farme
- 100% vlastito meso
- svježe sa naše farme
- 100% vlastito meso
Click here for a more detailed list. Most of this food will be produced at one of our farms, but we also work with local partners who share our values.
Our animals for the table are slaughtered at about 30 months at a local, family-run, organic-certified abattoir. They are then hung for three weeks.
Our lambs for the table are slaughtered at around 6 to 9 months at a local, family-run, organic-certified abattoir a few miles away and are hung there for a week before being butchered.
In 2017 our organic Devonshire Gold chicken was awarded Gold at the Taste of the West awards.
Our organic hens roam freely around our organic apple orchard, eating only natural organic food and any delicious grubs they can dig up!
Trajni suhomesnati proizvod, dobijen od svinjskih leđa, bez kosti, masnog tkiva i kože. Zahtijeva pažljivo i dugotrajno sušenje, kako bi se komadi mesa jednako osušili po čitavoj dužini i debljini.
Veoma popularan proizvod kod djece, mladih, sportista, ali i odraslih. Čist komad mesa, bez masnoće. Jedan od glavnih sastojaka hladnih plata, sendviča, lako se narezuje i slaže sa drugim proizvodima.
Broj dana zrenja i sušenja: XY
Trajni suhomesnati proizvod, koji se dobija od svinjskog vrata, bez kosti, površinskog masnog tkiva i kože. Na presjeku sadrži skoro ujednačen odnos mesa i masnog tkiva, pi čemu udio mesa veoma često dominira, uz finu prožetost mesa kvalitetnom masnoćom.
Slično kao i pečenica, zahtijeva iskustvo, pažnju i strpljenje kod sušenja, kako bi se dobio optimalno i jednako prosušen proizvod u svim njegovim segmentima. Odlikuje se nešto slanijim okusom i primamljivim izgledom na presjeku, zbog kotrasnog odnosa zdrave boje suvog mesa i bijele masnoće.
Broj dana zrenja i sušenja: XY
Trajni suhomesnati proizvod koji se dobija od svinjske potrbušine, koja sadrži značajan udio mesa. Panceta je prepoznatljiva po tanjem profilu od slanine, kao i intenzivnim bojama mesa, koje veoma lijepo ukrašava presjek ovog proizvoda. U procesu sušenja, dimi se veoma kratko, nakon čega se postepeno i bez ubrzavanja suši na čistom vazduhu. U jednakoj mjeri se koristi kod izrade meza, u „solo“ upotrebi, ali i kao nezaobilazan sastojak velikog broja kulinarskih specijaliteta, naročito onih od piletine (rolovana piletina i dr.).
Trajna kobasica izuzetnog kvaliteta, proizvedena od fino usitnjenog svinjskog mesa i čvrstog masnog tkiva, uz dodatak začina. Najveći udio mesa dobija se od svinjske plećke, kao jednog od najkvalitetnijih segmenata u posmatranoj industriji.
Jedinstvenog je, blagog okusa, dobro se i lako narezuje. Najčešće se koristi kao nezaobilazan dio bogatih meza, ali i za pripremu sendviča i drugih delikatesa, u kojima uživaju i djeca i odrasli.
Broj dana zrenja i sušenja: XY
Trajna kobasica proizvedena od krupnije usitnjenog svinjskog mesa i čvrstog masnog tkiva, soli, crvene (ljute) začinske paprike i drugih začina. Najveći udio mesa dobijen je od svinjskog buta, koji uz plećku predstavlja najkvalitetniji segment za preradu.
Odlikuje se karakterističnom crvenom bojom, pikantnošću i širim promjerom kobasica, što ga čini obaveznim sastojkom svih meza, kako onih domaćinskih, tako i ugosteljskih, lovačkih i svih drugih hladnih plata koje sa ponosom poslužujemo pravim gurmanima. Takođe, veoma često se dodaje na picu, kao ekstra pikantni sastojak.
Broj dana zrenja i sušenja: XY
Ljuta verzija domaće blage kobasice. Jednakog sastava i načina izrade kao i kod njene blage verzije, samo uz dodatak ljute paprike. Intenzivne pikantno crvene boje ne presjeku, taknog profila i u prirodnim crijevu. Omiljen suhmesnati proizvod pravih poznavalaca domaćih mesnih prerađevina.
Broj dana zrenja i sušenja: XY